ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

Ο ΙΑΤΡΟΣ

Δρ Μενέλαος Κωνσταντίνου Λυγνός, MSc, PhD
Χειρουργός Μαιευτήρ Γυναικολόγος

Ο ιατρός Μενέλαος Λυγνός μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική στο πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, από το οποίο και έλαβε το πτυχίο του με βαθμό «Άριστα» το 1999.

Στη συνέχεια επέστερεψε στην Ελλάδα προκειμένου να ειδικευθεί  στη Μαιευτική και Γυναικολογία και να εκπληρώσει τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Κατά τη Στρατιωτική του θητεία, επελέγη από το Γενικό Επιτελείο Στρατού κατόπιν διαγωνισμού, να υπηρετήσει ως Ιατρός της Ελληνικής Αποστολής στο Στρατηγείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (Ν.Α.Τ.Ο.) στη Νεάπολη Ιταλίας (Allied Joint Force Command, Naples – πρώην Allied Forces Southern Europe),  όπου και του επεδόθη εύφημος μνεία προς αναγνώρισιν των υπηρεσιών του.

Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Εθνικό Συστημα Υγείας και ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» και στο Περιφεριακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Κατά την υπηρεσία του στο Περιφεριακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» εκτέλεσε πλήθος γυναικολογικών και μαιευτικών χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ απέκτησε ευρεία πείρα στην αντιμετώπιση της κύησης υψηλού κινδύνου.

Τον τίτλο του ειδικού Μαιευτήρος Γυναικολόγου τον έλαβε κατόπιν εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2011 και έκτοτε ασκεί την Ιατρική σε ιδιωτική βάση, ενώ λαμβάνει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, προς συνέχισιν της επαίδευσής του.

Επίσης κατόπιν εξετάσεων, απέκτησε την Πιστοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης το 2012.

Παράλληλα με την άσκηση της Μαιευτικής και Γυναικολογίας ασχολήθηκε με την εκπόνηση της Διδακτορικής του Διατριβής στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, με θέμα τη δράση συγκεκριμένων παραγόντων αγγειογένεσης στην φυσιολογική κύηση καθώς και στην κύηση υψηλού κινδύνου και συγκεκριμένα στην κύηση, που επιπλέκεται από διαβήτη ή υπέρταση. Καθομολογήθηκε Διδάκτωρ της Μαιευτικής και Γυναικολογίας το 2007 με βαθμό «Άριστα».

Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Προγεννητική Γενετική και Εμβρυομητρική Ιατρική (Prenatal Genetics and Fetal Medicine), τον οποίον και απέκτησε φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London). Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του στην Αγγλία ασχολήθηκε με τις επαπειλούμενες αποβολές.

Εκτός από την ενασχόλησή του με τα καθήκοντα, που άπτονται άμεσα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ο ιατρός ασχολείται συστηματικά και με την αρθρογραφία τόσο σε ηλεκτρονικά (iatropedia.gr, odigosgiatopaidi.gr, medvoi365.gr), όσο και σε έντυπα (π.χ. ΒΗΜΑDONNA, Marie Claire κλπ) Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έχουν ευρεία απήχηση και εγνωσμένη εγκυρότητα. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας των ενημερωτικών ιστοτόπων  mothersblog.gr και mytwins.gr

Στον ελεύθερό του χρόνο αρέσκεται να ασχολείται με τον αθλητισμό (αντισφαίριση, κολύμβηση), ενώ ομιλεί άπταιστα Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Ο ΙΑΤΡΟΣ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή μετά τον τοκετό, στην κλιμακτήριο ή στην εμμηνόπαυση;

 

Οι υπέρηχοι HIFU είναι η λύση για εσάς!

 

 

Ενημερωθείτε ΕΔΩ!

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!