ΜΑΙΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η εγκυμοσύνη δεν είναι λόγος, για να μην χαρείτε το καλοκαίρι. Στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

 

Η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί αντένδειξη σε ό,τι αφορά την οδήγηση αυτοκινήτου. Δείτε στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr τα μέτρα ασφαλείας, που συνιστάται να λάβετε.

 

Το δέρμα σας κατά την εγκυμοσύνη γίνεται πιο ευαίσθητο. Γι' αυτό η επιλογή του σωστού αντηλιακού είναι εξαιρετικά σημαντική. Ποια χαρακτηριστικά συνιστάται να έχει το αντηλιακό σας; Ποια αντηλιακά είναι ασφαλή για το έμβρυο; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με την ιστοσελίδα mohtersblog.gr!

 

Ολίγη από ιστορία

Η ετυμολογία της λέξης τατουάζ (tattoo) δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη. Φαίνεται – σύμφωνα τουλάχιστον με το Λεξικό Αγγλικής της Οξφόρδης (Oxford English Dictionary) – πως η λέξη tattoo προέρχεται από τη λέξη tatau, η οποία χρησιμοποιείται από τους λαούς της Πολυνησίας και σημαίνει «γράφω».

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος έντονων αλλαγών τόσο στο σώμα σας, όσο και στην ψυχική σας κατάσταση. Στις αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται και αλλαγές στην όρασή σας. Μάθετε όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις αλλαγές αυτές στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!

 

Τι σημαίνει όταν λέμε, πως προβαίνουμε σε καισαρική «λόγω δυσαναλογίας»;

Πρακτικά ο όρος «δυσαναλογία» σημαίνει, πως το μωρό είναι κατά κάποιον τρόπο «πολύ μεγάλο», για να περάσει από τη λεκάνη της γυναίκας, ώστε να επιτευχθεί κολπικός (ή «φυσιολογικός) τοκετός.

Υπό μίαν έννοια, όσο πιο «στενή» είναι η λεκάνη μιας γυναίκας, τόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες το μωρό να μην μπορεί να περάσει το «τελευταίο εμπόδιο» πριν φτάσει στον κόλπο. Επομένως, οι γυναίκες με στενή λεκάνη έχουν αυξημένες πιθανότητες να χρειαστεί να υποβληθούν σε καισαρική τομή «λόγω δυσαναλογίας».

Είστε έγκυος και διανύεται μια περίοδο της ζωής σας γεμάτη έντονα συναισθήματα. Είναι φυσικό στη φάση αυτή να ονειρεύεστε το μωράκι σας. Πώς θα είναι; Πώς θα αλλάξει τη ζωή μου; Μπορεί άραγε και το μωράκι μου να ονειρευτεί; Σε αυτό το ερώτημα απαντάμε μέσα από το video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο www.mothersblog.gr!

 

Αφορμή για το άρθρο αυτό είναι η εμφάνιση στην ειδησιογραφία, για άλλη μια γυναίκα, η οποία επέλεξε να ακολουθήσει το είδος τοκετού, που ονομάζεται lotus birth (θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε «τοκετός του λωτού») και πρεσβεύει την μη αποκοπή του ομφαλίου λώρου μετά τον τοκετό.

Σύμφωνα με την τεχνική αυτή ο πλακούντας παραμένει συνδεδεμένος με το νεογνό μέσω του ομφαλίου λώρου μετά τον τοκετό, έως ότου η αποσύνδεση να γίνει με «φυσικό τρόπο». Η αποσύνδεση του πλακούντα γίνεται μετά από 3 έως 10 ημέρες. Καθ’ όλη το διάστημα αυτό ο πλακούντας τυλίγεται με πετσέτες, ενώ επιπάσσεται (πασπαλίζεται) με ένα «ειδικό» μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών. Κατά τον τρόπο αυτόν καλύπτεται η οσμή σήψης, που αναδύεται από τον πλακούντα μετά από μία ή δύο ημέρες.

Το καλοκαίρι μας καλεί η θάλασσα να απολαύσουμε τη δροσιά της. Τι γίνεται όμως με εσάς που μόλις φέρατε στον κόσμο το μωράκι σας; Στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο www.mothersblog.gr, απαντάμε σε ερωτήσεις "πότε μπορώ να κολυμπήσω μετά από φυσιολογικό τοκετό;", "πότε μπορώ να κολυμπήσω μετά από καισαρική τομή;"

 

 

Τα ταξίδια είναι μια χαρά, την οποία δεν χρειάζεται να στερηθείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτός φυσικά νη κύησή σας χαρακτηρίζεται ως υψηλού κινδύνου. Πότε είναι όμως η καλύτερη περίοδος για ταξίδια κατά τη διάρκεια της κύησης; Υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας, τα οποία πρέπει να ληφθούν; Πώς πρέπει να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι όσο είστε έγκυος;

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά! Θα χαρούμε να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩ!

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για θέματα που σας ενδιαφέρουν!
Όροι και Προϋποθέσεις