ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι είναι η νευρική ανορεξία;

Ο όρος «νευρική ανορεξία» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά προκειμένου να περιγραφεί η συγκεκριμένη ψυχική πάθηση το 1873 από τον ιατρό William Gull.

Η διάγνωση της νευρικής ανορεξίας χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα κριτήρια, όπως αυτά περιγράφονται στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, DSM) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας (American Psychiatric Association, APA):

Ζούμε σε μια χώρα, με πολλές φυσικές ομορφιές και, πολλά μέρη, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί! Έτσι βοηθούντος και του καλού καιρού οι εκδρομές είναι μια αγαπημένη συνήθεια. Δυστυχώς όμως ζούμε και σε μία χώρα με πολύ κακές επιδόσεις στον τομέα των οδικών ατυχημάτων.

Τα παιδιά γενικότερα και τα νεογνά ειδικότερα είναι επιβάτες, των οποίων η ασφάλεια δεν εξαρτάται από τις πράξεις ή της παραλήψεις τους, αλλά είναι αποκλειστική ευθύνη των γονέων τους. Οι γονείς έχουν την υποχρέωση να μεταφέρουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τα παιδιά τους.

Η Αμερικανική Κοινότητα Ακτίνων Roentgen (American Roentgen Ray Society - ARRS ) είναι μια κοινότητα Ακτινολόγων της Αμερικής ιδρυθείσα το 1900, η οποία ασχολείται με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ακτινολόγων. Στο ετήσιο συνέδριο του μεγάλου αυτού οργανισμού, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2015 στο Τορόντο του Καναδά, παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων μελέτη, από τα συμπεράσματα της οποίας προκύπτει ένα ενδιαφέρον «παράπλευρο» όφελος της Ψηφιακής Μαστογραφίας, αυτό της πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυτό το άρθρο δεν άπτεται της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, αλλά αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε τα αποτελέσματα μίας μελέτης Φινλανδών επιστημόνων, τα οποία είναι τροφή για σκέψη, όσον αφορά τον τρόπο, που αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τους συνανθρώπους μας.

Μόλις γίνατε γονείς και οι σκέψεις σας περιστρέφονται γύρω από το νέο μέλος της οικογένειας. Πρώτο σας μέλημα είναι να κάνετε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να το μωρό σας να είναι ασφαλές τώρα και στο μέλλον. Είναι τα βλαστοκύτταρα ένα είδος «ασφαλιστήριου συμβολαίου», που θα προστατέψουν το παιδί σας;

Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου – είτε αυτός είναι άνδρας, είτε γυναίκα – η έλευση ενός παιδιού στην οικογένεια. Πέραν όμως από τις «οφθαλμοφανείς» αλλαγές στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα, φαίνεται πως εμφανίζονται και αλλαγές σε αυτή καθαυτή τη δομή του εγκεφάλου.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή μετά τον τοκετό, στην κλιμακτήριο ή στην εμμηνόπαυση;

 

Οι υπέρηχοι HIFU είναι η λύση για εσάς!

 

 

Ενημερωθείτε ΕΔΩ!

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!