ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι είναι οι υπέρηχοι;

Καταρχήν, ο ήχος είναι ένα κύμα. Προαπαιτούμενο για τη διάδοση του κύματος του ήχου στο χώρο είναι η ύπαρξη ενός μέσου. Ο ήχος δεν διαδίδεται στο κενό. Έτσι στο διάστημα επί παραδείγματι ο ήχος δεν διαδίδεται. Το μέσο, εντός του οποίου ο ήχος διαδίδεται μπορεί να είναι αέριο, υγρό ή στερεό.  

 

Τι ονομάζουμε δυσκοιλιότητα;

Όλοι γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές τι σημαίνει δυσκοιλιότητα. Εντούτοις, για να μπορέσει ένας ιατρός να θέσει τη διάγνωση της κλινικής αυτής οντότητας, θα πρέπει να βασίσει τη γνώμη του σε συγκεκριμένα κριτήρια, ο κατάλογος των οποίων έχει καταρτιστεί με βάση στατιστικές μελέτες.

Για την κλινική διάγνωση καταστάσεων, που αφορούν το πεπτικό σύστημα, μεταξύ των οποίων είναι και η δυσκοιλιότητα,  μπορούμε να αναφερθούμε στα κριτήρια της Ρώμης. Σύμφωνα με τα κριτήρια της Ρώμης (4η αναθεώρηση), προκειμένου να τεθεί η διάγνωση δυσκοιλιότητας, θα πρέπει κάποιος να αναφέρει δύο εκ των κάτωθι συμπτωμάτων κατά τους τρεις τελευταίους μήνες:

Πολλές φορές ερωτώμεθα οι μαιευτήρες: «εσύ γιατρέ τον τελευταίο καιρό ξεγέννησες περισσότερα αγόρια ή περισσότερα κορίτσια;». Βέβαια το ότι σε κάποιες περιόδους τυχαίνει να ξεγεννήσει ένας μαιευτήρας περισσότερα αγόρια και σε άλλες περιόδους περισσότερα κορίτσια δεν σημαίνει τίποτα για τους στατιστικολόγους. Ας δούμε όμως τι καταγράφουν οι σχετικές στατιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο…

Ας δώσουμε πρώτα τον ορισμό του φαινομένου, όπως θα τον βρείτε σε βιβλία φυσικής και χημείας:

«Με τον όρο Ώσμωση περιγράφεται το φαινόμενο της διέλευσης περισσοτέρων μορίων διαλύτη, μέσω μίας ημιδιαπερατής μεμβράνης, από το διαλύτη στο διάλυμα, ή από το αραιότερο διάλυμα προς το πυκνότερο διάλυμα»

Τι είναι διαλύτης;

Διαλύτης ονομάζεται ένα υγρό, μέσα στο οποίο διαλύονται μία ή περισσότερες ουσίες και έτσι δημιουργείται ένα διάλυμα, δηλαδή ένα ομοιογενές μείγμα, που έχει την ίδια σύσταση σε όλη του τη μάζα.

Η ενημέρωση από το διαδίκτυο για ιατρικά θέματα είναι ευρέως διαδεδομένη, μάθετε πώς και από πού μπορείτε να ενημερώνεστε έγκυρα μέσα από το video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr στην ομάδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

 

Τι είναι η νευρική ανορεξία;

Ο όρος «νευρική ανορεξία» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά προκειμένου να περιγραφεί η συγκεκριμένη ψυχική πάθηση το 1873 από τον ιατρό William Gull.

Η διάγνωση της νευρικής ανορεξίας χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα κριτήρια, όπως αυτά περιγράφονται στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, DSM) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας (American Psychiatric Association, APA):

Ζούμε σε μια χώρα, με πολλές φυσικές ομορφιές και, πολλά μέρη, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί! Έτσι βοηθούντος και του καλού καιρού οι εκδρομές είναι μια αγαπημένη συνήθεια. Δυστυχώς όμως ζούμε και σε μία χώρα με πολύ κακές επιδόσεις στον τομέα των οδικών ατυχημάτων.

Τα παιδιά γενικότερα και τα νεογνά ειδικότερα είναι επιβάτες, των οποίων η ασφάλεια δεν εξαρτάται από τις πράξεις ή της παραλήψεις τους, αλλά είναι αποκλειστική ευθύνη των γονέων τους. Οι γονείς έχουν την υποχρέωση να μεταφέρουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τα παιδιά τους.

Η Αμερικανική Κοινότητα Ακτίνων Roentgen (American Roentgen Ray Society - ARRS ) είναι μια κοινότητα Ακτινολόγων της Αμερικής ιδρυθείσα το 1900, η οποία ασχολείται με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ακτινολόγων. Στο ετήσιο συνέδριο του μεγάλου αυτού οργανισμού, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2015 στο Τορόντο του Καναδά, παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων μελέτη, από τα συμπεράσματα της οποίας προκύπτει ένα ενδιαφέρον «παράπλευρο» όφελος της Ψηφιακής Μαστογραφίας, αυτό της πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυτό το άρθρο δεν άπτεται της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, αλλά αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε τα αποτελέσματα μίας μελέτης Φινλανδών επιστημόνων, τα οποία είναι τροφή για σκέψη, όσον αφορά τον τρόπο, που αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τους συνανθρώπους μας.

Μόλις γίνατε γονείς και οι σκέψεις σας περιστρέφονται γύρω από το νέο μέλος της οικογένειας. Πρώτο σας μέλημα είναι να κάνετε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να το μωρό σας να είναι ασφαλές τώρα και στο μέλλον. Είναι τα βλαστοκύτταρα ένα είδος «ασφαλιστήριου συμβολαίου», που θα προστατέψουν το παιδί σας;

Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου – είτε αυτός είναι άνδρας, είτε γυναίκα – η έλευση ενός παιδιού στην οικογένεια. Πέραν όμως από τις «οφθαλμοφανείς» αλλαγές στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα, φαίνεται πως εμφανίζονται και αλλαγές σε αυτή καθαυτή τη δομή του εγκεφάλου.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή;

 

Οι υπέρηχοι HIFU και η έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι η ΜΟΝΙΜΗ λύση για εσάς! (ενημερωθείτε ΕΔΩ)

 

 

 ΑΛΛΑΞΤΕ τη ζωή σας! 

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας ΕΔΩ! 

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!