ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΑΡΘΡΑ

Είναι εντυπωσιακά μεγάλο το ποσοστό των γυναικών, που μετά την εγκυμοσύνη, στην περίοδο, που ονομάζουμε λοχεία, παρουσιάζουν κακή διάθεση και ψυχολογία. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Η σωστή διατροφή είναι ένα στήριγμα για την ψυχική και σωματική υγεία της γυναίκας, που προσπαθεί να ξαναβρεί την ισορροπία της μετά την εγκυμοσύνη, ενώ πρέπει να πληροί και τις απαιτήσεις του θηλασμού. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Παραδοσιακά, «λοχεία» ονομάζουμε τις πρώτες 40 ημέρες μετά τον τοκετό. Στο διάστημα αυτό έχουμε επαναφορά του σώματος στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και ο θηλασμός, για όσες γυναίκες επιλέξουν να θηλάσουν. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Η άσκηση είναι πάντα πηγή ευεξίας και βοηθάει τη γυναίκα να ξαναβρεί τη φυσική της κατάσταση και την ψυχική της ισορροπία μετά την εγκυμοσύνη.

Όταν μία γυναίκα αποφασίσει να ξεκινήσει άσκηση μετά τον τοκετό, είναι απαραίτητο να γνωρίζει τα όριά της και να αποφύγει τις υπερβολές. Ακόμα και οι γυναίκες, που ασκούνταν και πριν την εγκυμοσύνη και έχουν κάποια εμπειρία, καλόν είναι να έχουν υπόψην τους πως η φυσική τους κατάσταση δεν είναι ίδια με πριν και θα χρειασθεί υπομονή και συστηματική προσπάθεια, για να επανέλθουν. Ήδη ο τοκετός, η λοχεία και η περιποίηση του νέου μωρού απορροφούν πολύ ενέργεια. Δεν χρειάζεται να κυνηγάτε επιδόσεις. Ένας πρακτικός κανόνας είναι να μην αισθάνεσθε εξαντλημένη μετά από την άσκηση. Ασκείστε για να αισθανθείτε καλύτερα, όχι χειρότερα. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Ένας Γυναικολόγος, σε μία στιγμή ποιητικής διάθεσης (αν και η απλή ποιητική διάθεση δεν μπορεί να καλύψει τη λογοτεχνική αδεξιότητα), θα μπορούσε να πει πως όπως και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας, έτσι και στην εγκυμοσύνη ο πανδαμάτωρ Χρόνος είναι ο αόρατος αφέντης, που ορίζει τις πράξεις μας.

Ο χρόνος που βρίσκεται ο άνθρωπος στον κόσμο αυτό μετράται με την ηλικία του και η ηλικία δίνει στους ιατρούς κάθε ειδικότητας τη δυνατότητα να ζητήσουν την υποβολή του καθενός στις ανάλογες εξετάσεις. Αντίστοιχα, ο χρόνος που ο άνθρωπος βρίσκεται μέσα στη μήτρα μετράται με την ηλικία της κύησης. Με βάση την ηλικία της κύησης ο Γυναικολόγος καταρτίζει το κατάλληλο πρόγραμμα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Η επίτευξη ιδανικού σωματικού βάρους στην εγκυμοσύνη, είναι ένα μέσο πρόληψης προβλημάτων. Εδώ κάθε ιατρός, που σέβεται τον εαυτόν του, θα υπέκυπτε στον πειρασμό να αναφερθεί, με το ανάλογο περισπούδαστο φυσικά ύφος, στα λόγια του πνευματικού πατέρα της συντεχνείας του, του Ιπποκράτη: «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν». (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Μόλις ανακαλύψατε ότι έχετε καθυστέρηση. Έτσι συνήθως ξεκινάει το ταξίδι της εγκυμοσύνης. Όπως και όλα τα ταξίδια, έτσι και αυτό έχει διάφορες στάσεις, όπου «θαυμάζουμε τα αξιοθέατα», ήτοι ανάλογα με το στάδιο της κύησης εξετάζουμε και διάφορες παραμέτρους της εγκυμοσύνης τόσο σε ό,τι αφορά τη μητέρα, όσο και σε ό,τι αφορά το παιδί. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε κάποια θρεπτικά συστατικά, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή της γυναίκας στην εγκυμοσύνη. Πρόκειται για τα ιχνοστοιχεία.

Στην κατηγορία των ιχνοστοιχείων περιλαμβάνονται θρεπτικά στοιχεία, δηλαδή στοιχεία απαραίτητα για τη λειτουργία και την ανάπτυξη ενός οργανισμού, τα οποία είναι απαραίτητα σε πολύ μικρές ποσότητες. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Στην εγκυμοσύνη το περίνεο καλείται να υποστηρίξει το επιπλέον βάρος της μήτρας και του νεογνού. Έτσι πολύ συχνά μετά τον τοκετό παρουσιάζεται ακράτεια ούρων.

Το περίνεο είναι ένας ανατομικός όρος, που περιγράφει αδρά την περιοχή ανάμεσα από τα πόδια, όπου και συναντάμε το αιδοίο και τον κόλπο. Αποτελείται από μυϊκό ιστό. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

Ο Ιπποκράτης στο πρώτο του βιβλίο, στο κεφάλαιο «περί ἀρχαίης ἰητρικñς», υπογραμμίζει τη σημασία, που ήδη έδιναν στη διατροφή, οι προγενέστεροι αυτού ιατροί. Η σωστή διατροφή είναι πολύτιμος αρωγός στην αντιμετώπιση τόσο των σωματικών, όσο και των ψυχικών προκλήσεων, που η γυναίκα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην εγκυμοσύνη. (Διαβάστε περισσότερα)

 

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή;

 

Οι υπέρηχοι HIFU και η έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι η ΜΟΝΙΜΗ λύση για εσάς! (ενημερωθείτε ΕΔΩ)

 

 

 ΑΛΛΑΞΤΕ τη ζωή σας! 

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας ΕΔΩ! 

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!