ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΡΘΡΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIDEOS

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Ονομάζομαι Μενέλαος Κωνσταντίνου Λυγνός και είμαι Μαιευτήρας Γυναικολόγος.

Μεγαλώνοντας δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος υπηρετούσε το ίδιο λειτούργημα, όπως και ο δικός του πατέρας πριν από αυτόν, συνειδητοποίησα από νεαρή ηλικία πως η άσκηση της Ιατρικής Τέχνης προϋποθέτει την υπακοή σε ένα σύστημα αρχών, σε ένα είδους Κώδικα, κέντρο του οποίου είναι ο Άνθρωπος.

Στόχος μου είναι η σφαιρική κάλυψη της υγείας της γυναίκας, σε κάθε στάδιο της ζωής της, δια της εξατομικευμένης εφαρμογής σύχγρονων και διεθνώς αναγνωρισμένων ιατρικών πρωτοκόλλων.  

Εφόδιά μου είναι η πολυετής και πολύπλευρη ιατρική μου εκπαίδευση και η πείρα, που απέκτησα στις διάφορες υπεύθυνες θέσεις ιατρού, που κατά καιρούς κατείχα.

 

 

Δείτε το πιο πρόσφατο video μας, για τον ιστότοπο mothersblog.gr, στη συντακτική ομάδα του οποίου συμμετέχουμε! Για συνεντεύξεις και ενδιαφέροντα videos μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube!

 

 Κλείστε το  ΡΑΝΤΕΒΟΥ σας ΕΔΩ, για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα, θέμα εγκυμοσύνης ή θέμα υπογονιμότητας σας απασχολεί! 

 

 

         ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ VIDEOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ !      

 

Πώς αλλάζει ο κόλπος μετά την εγκυμοσύνη;

Δείτε πώς αλλάζει ο κόλπος μετά την εγκυμοσύνη στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr, στην ομάδα ειδικών του οποίου ανήκουμε!

 

Το υπερηχογράφημα στα πλαίσια της γυναικολογικής εξέτασης

Δείτε πώς χρησιμοποιούμε το υπερηχογράφημα στα πλαίσια της γυναικολογικής εξέτασης στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!


 

Γιατί μπορεί να αποτύχει η εξωσωματική;

Δείτε ποιοι είναι οι λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!

 

Πώς διαβάζουμε το test Παπανικολάου;

Δείτε πώς διαβάζουμε το test Παπανικολάου στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιστότοπο mothersblog.gr!        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ!        

 

Γονείς απέκτησαν δίδυμα από έμβρυα, που καταψύχθηκαν 30 χρόνια πριν!

Η κατάψυξη εμβρύων είναι πλέον μία διαδικασία, η οποία έχει ενσωματωθεί στην πάγια κλινική πρακτική σε ό,τι αφορά την εξωσωματική γονιμοποίηση. Πώς όμως θα σας φαινόταν να ακούγατε, πως γεννήθηκαν έμβρυα, τα οποία είχαν καταψυχθεί περίπου την εποχή, που γινόταν η σύλληψη των γονέων τους; Διαβάστε για αυτήν την απίστευτη ιστορία στο άρθρο μας! (περισσότερα)

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη σεξουαλική απόκριση της γυναίκας;

Η σεξουαλική απόκριση είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, στην οποία συμμετέχει το σώμα με τα διάφορα συστήματά του και πιο συγκεκριμένα το γεννητικό, το καρδιαγγειακό και το ενδόκρινο (το σύστημα μέσω των οποίων εκκρίνονται οι ορμόνες). Μάθετε για τους παράγοντες, που επηρεάζουν τη σεξουαλική απόκριση της γυναίκας μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Πώς η σεξουαλική απόκριση επηρεάζεται από την κατάσταση της υγείας της γυναίκας;

Όμως το σώμα στα πλαίσια και της σεξουαλικής απόκρισης αλληλοεπιδρά έντονα τόσο με την ψυχή όσο και με το πνεύμα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το πλήθος των παραγόντων, που επηρεάζουν τη σεξουαλική απόκριση στη γυναίκα. Ένας εκ των παραγόντων αυτών είναι και η κατάσταση της υγείας της γυναίκας. Δείτε πώς η υγεία της γυναίκας επηρεάζει τη σεξουαλική απόκρισή της! (περισσότερα)

Νέο εμβόλιο για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Πόσο αποτελεσματικό είναι;

Υπολογίζεται, πως περίπου το 12% των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του καρκίνο του μαστού. Η συχνότητά του είναι υψηλότερη στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, στις οποίες μάλιστα η συχνότητα αυτή έχει αυξηθεί σε σχέση με τη δεκαετία του ’70. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στις αλλαγές του τρόπου ζωής. Το ευχάριστο όμως είναι, πως η έχει επιτευχθεί σαφής μείωση των θανάτων από καρκίνο του μαστού. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός εμβολίου έναντι του καρκίνου του μαστού! Μάθετε για αυτό μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή (VBAC) αυξάνει τις πιθανότητες χαλάρωσης του κόλπου

Η πιο επίφοβη επιπλοκή του κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή (VBAC) είναι η ενδεχόμενη ρήξη της μήτρας. Ο κολπικός τοκετός μετά από καισαρική τομή θεωρείται σε γενικές γραμμές μια σχετικά ασφαλή διαδικασία. Εντούτοις, νέα στοιχεία καταδεικνύουν, πως ενδεχομένως ο VBAC να συνδέεται με αύξηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης χαλάρωσης του κόλπου. Διαβάστε τα στοιχεία αυτά στο άρθρο μας! (περισσότερα)

Η πρώτη μελέτη, που δείχνει, πως το μωρό είναι σε θέση να ξεχωρίσει γεύσεις μέσα στη μήτρα!

Η αίσθηση της γεύσης αναπτύσσεται, όσο το μωρό είναι μέσα στη μήτρα. Επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισαν να καταγράψουν τις εκφράσεις του μωρού δια υπερηχογράφου, όταν η μητέρα λαμβάνει καψίδια, τα οποία περιέχουν συγκεκριμένες γεύσεις. Διαβάστε για τη μελέτη αυτή μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

Γιατί η γυναίκα έρχεται σε οργασμό; Θεωρίες μέσα από την εξέλιξη…

Ο οργασμός της γυναίκας, πλην φυσικά της ευχαρίστησης, την οποία της προσδίδει, δεν φαίνεται να έχει κάποια χρησιμότητα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγική διαδικασία… Γιατί λοιπόν το σώμα, αλλά και η ψυχή της γυναίκας εξελίχθηκαν έτσι, ώστε αυτή να φθάνει σε οργασμό; Διαβάστε σχετικές θεωρίες μέσα στο άρθρο μας! (περισσότερα)

Ο οργασμός ως μέρος της «αναπαραγωγικής συμπεριφοράς» της γυναίκας

Αδιαμφισβήτητη είναι η ευχαρίστηση, που προσδίδει στη γυναίκα ο οργασμός. Αυτός όμως δεν φαίνεται να συνδέεται με αλλαγές στο σώμα της, δια των οποίων θα ήταν δυνατόν με κάποιον τρόπο να αυξηθούν οι πιθανότητες σύλληψης. Εντούτοις, ο οργασμός – ή μάλλον η προσμονή του οργασμού – φαίνεται, πως σε κάποιο βαθμό επηρεάζει την «αναπαραγωγική» συμπεριφορά της γυναίκας. Μάθετε για τις σχετικές θεωρίες μέσα από το άρθρο μας! (περισσότερα)

 

 

 

        ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΠΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ HIFU & ΜΕ ΕΓΧΥΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ!       

Αναγέννηση κόλπου με υπερήχους HIFU!

Βελτιώστε τη σεξουαλική σας ζωή, αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την κολπική ξηρότητα και την ήπια ακράτεια χάρη στους υπερήχους HIFU! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video πώς λειτουργούν οι υπέρηχοι HIFU και πώς μπορείτε κι ΕΣΕΙΣ να ωφελειθείτε!

 

 

 

Αναγέννηση κόλπου και αιδοίου με έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

Δείτε πώς με την έγχυση υαλουρονικού οξέος προστατεύεται η υγεία του κόλπου σας, ενώ βελτιώνεται και η σεξουαλική σας ζωή! (περισσότερα)

 

Δείτε στο παρακάτω video, πώς μπορείτε κι εσείς να ωφεληθείτε από την έγχυση Υαλουρονικού Οξέος!

 

 

 

        ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ!         

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση: η σύγχρονη τεχνολογία στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας!

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, χάρη στην οποία πολλά ζευγάρια κατάφεραν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Τα σύγχρονα πρωτόκολλα, που εφαρμόζουμε, χαρακτηρίζονται από τα αυξημένα ποσοστά επιτυχίας, αλλά και από την ασφάλεια για τη γυναίκα! (περισσότερα)

 

Γυναικεία υπογονιμότητα: Υπάρχουν φάρμακα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, πριν καταφύγουμε σε εξωσωματική;

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της γυναικείας υπογονιμότητας η εξωσωματική δεν αποτελεί τη μοναδική λύση. Ευτυχώς, έχουμε στη φαρέτρα μας και φάρμακα, που μπορούν να βοηθήσουν πριν φθάσουμε σε αυτή. Διαβάστε για αυτά στο άρθρο μας! (περισσότερα

 

Πώς παρακολουθούμε την κατάσταση του εμβρύου;

Το μωράκι σας μεγαλώνει στο προστατευμένο περιβάλλον της μήτρας. Πώς μπορούμε να δούμε, αν όλα πηγαίνουν καλά; Διαβάστε στο άρθρο μας για τις τεχνικές, που χρησιμοποιούμε στη σύγχρονη κλινική πρακτική! (Περισσότερα)

 

Ο HPV και η παθολογία του τραχήλου της μήτρας

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης των προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας, όπως είναι η κολποσκόπηση και το HPV-DNA test. Υπάρχει εξάλλου η δυνατότητα κάποιες από τις αλλοιώσεις αυτές να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και ανώδυνα στο χώρο μας με την δοκιμασμένη μέθοδο της κρυοπηξίας. (περισσότερα)

 

 

 

 

 

 

Ο ΙΑΤΡΟΣ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Έχετε κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων ή αντιμετωπίζετε πόνο στη σεξουαλική επαφή;

 

Οι υπέρηχοι HIFU και η έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι η ΜΟΝΙΜΗ λύση για εσάς! (ενημερωθείτε ΕΔΩ)

 

 

 ΑΛΛΑΞΤΕ τη ζωή σας! 

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας ΕΔΩ! 

Bρείτε μας στο You Tube!

Ακολουθήστε μας στο Facebook!